Authentieke
bakmixen

De originele

BREUGELMIX

Kenmerken:

Deze authentieke breugelmix op grootmoeders wijze is een traditioneel Gents vlaairecept met Belgische peperkoek en speculoos. Gebruiksklare droge vlaaipoedermix waarbij je enkel kokend water moet toevoegen. Lekker bij het ontbijt of als dessert. Verpakt in hermetisch afgesloten en stofvrije folie voor optimale bescherming en bewaring. Bereiding van 368 g voor vier tot zes personen. Beschikbaar in omdozen van 30 blisters.

Ingrediënten:

Suiker 28%, speculoos 24% (tarwebloem (gluten), suiker, plantaardige oliën (palm*, raap), kandijstroop, rijsmiddel (natriumwaterstofcarbonaat), zout, kaneel), volle melkpoeder, peperkoek 16% (glucose-fructosestroop, roggebloem (gluten), rijsmiddelen (natriumwaterstofcarbonaat, dinatriumdifosfaat), specerijen, aroma’s), tarwezetmeel (gluten), heeleipoeder, natuurlijk gekarameliseerde suiker, specerijen, aroma’s, stabilisator: lijnzaadvezel, kandijsiroop, kleur: karamel (E150c). (*) Palmolie van duurzame en gecertificeerde plantages. Kan sporen van noten bevatten.

Bereiding:

Giet de bakmix in een mengkom. Voeg 500 ml kokend water toe. Meng gedurende één minuut kort met een garde of lepel. Laat vijf minuten trekken. Meng goed na met een garde (één minuut) of blender (enkele seconden) tot wanneer de meeste brokjes verdwenen zijn. Geen zorgen, de overige verdwijnen tijdens het bakken. Boter een aluminium of stenen bakschaal (Ø 20 cm x 5 cm) goed in alvorens de bereiding in te gieten. Bak gedurende 30-35 minuten in een voorverwarmde elektrische- (200°C) of heteluchtoven (180°C). Dien het dessert koud of lauw op. Laat overnacht afkoelen in de koelkast voor de beste smaakbeleving.

Bewaarvoorschriften:

Droog, koel en donker bewaren. Deze premium bakmix heeft na productiedatum een houdbaarheid van tenminste één jaar. Eens gebakken nog drie dagen houdbaar in de koelkast.

Voedingswaarde per 100 g gebakken product:

Energie: 931 kJ/222 kcal, vetten: 6 g (waarvan verzadigde vetzuren: 3,2 g), koolhydraten: 37,2 g (waarvan suikers: 27,8 g), eiwitten: 4,5 g, zout: 0,29 g.

BESTELLEN
“Fan van doe-het-zelf bakcreaties die mijn keuken doen geuren.”

Het feit dat dit lekker geurend en smakend voedingsconcept melding maakt van vers gedroogde ingrediënten en energiebewuste bereidingsinstructies maakt mij zeker fan van deze flan. Van zodra ik de verpakking opende, vulde zich een heerlijk aroma in de keuken.

Jeffrey De Kesel*
“Dit product past perfect in mijn winkeltas.”

De eerste keer dat ik een dessertbereiding in poedervorm klaarmaakte was meteen een voltreffer. Ik ben een liefhebber van origineel bakkersgebak en nog meer van de naam van deze producent. Deze zelfbakformule maakt me ook minder afhankelijk van het beperkte vlaaiaanbod bij bakkers.

Evy Vandersmissen*
“Het straffe verhaal en de creativiteit maakt me fan.”

Ik deins er nooit voor terug om nieuwe voedingsproducten te ontdekken. Zeker niet wanneer de makers mijn aandacht trekken met een krachtig verhaal of origineel product. Ik ben dan ook sterk benieuwd naar alle toekomstige ontwikkelingen van vlaaivariëteiten en toppings.

Fons Devreker*
“De smaak en textuur van de vlaai waren sterk in balans.”

Dit dessert is lekker, eenvoudig en raakt bovenal mijn nostalgische snaar. Ik kies dan ook bewust voor authentieke en lokale producten in mijn keuken. Ik ben ervan overtuigd dat mijn toekomstige tafelgasten deze mening zullen delen.

Sylvie Schollaert*
“Ik toverde in geen tijd verse vlaai op de familietafel.”

Ik ben een gepassioneerde hobbybakker, maar bij acute zin in een koffielekkernij grijp ik soms naar een dessertbereiding in poedervorm. Deze geproefde ingrediëntenmix wist me dan ook sterk te overtuigen: smaakvol, appetijtelijk en bovenal zeer makkelijk te bereiden.

Heidi Vervoort*

De fruitige

APPELSIENMIX

Deze fruitige sinaasvlaai, met onder meer zeste van biologische appelsienen, is een typisch Gentse variant van de alomgekende breugelvlaai. De droge poederbereiding wordt naar ons tweede familiale vlaairecept op dit moment voorbereid voor productie. Bij deze gebruiksklare vlaaimix voeg je opnieuw enkel kokend water toe. Lekker tijdens het ontbijt of als dessert. Laat je verrassen door de frisse balans en het smakelijke huwelijk tussen speculoos, peperkoek en sinaas. De premium bakmix wordt op identieke wijze, en in onze nieuw ontworpen verpakkingen volgens een ontwerp van de Gentse stadsillustrator David, hermetisch afgesloten en stofvrij verpakt voor optimale bescherming en bewaring. Verkrijgbaar vanaf najaar 2024.

HOU ME OP DE HOOGTE


Ovenvers en
traditioneel bereid

CATERING IN REGIO GENT

BREUGELVLAAI


Geen tijd om nog alle ingrediënten voor een vlaaigebak in te kopen? Of zin om de originele versie van ons huisbereide vlaaigebak te proeven? Wij maken ons vers vlaaigebak voor eet- en drinkgelegenheden en logiesverstrekkende bedrijven in Gent en houden hierbij vast aan het honderdjarige authentieke vlaairecept met Belgische peperkoek en speculoos.

De gebakken breugelvlaai van Flan de Gand ® kan via de webstore het ganse jaar door op afroep besteld worden en komt later dit jaar ook beschikbaar op lokale weekmarkten. Eén bereiding is voor vier tot zes personen. Wij maken jouw online aankoop op iedere gewenste zondagochtend klaar voor levering in de Gentse deeldestricten.

BESTELLEN
Ingrediënten: melk, donkerbruine suiker, broodsuiker, vanillesuiker, biscuitkoekjes, speculoos, peperkoek, kaneel, eieren, maïzena en kandijsiroop. Dit product bevat gluten, ei en melk. Drie dagen houdbaar in de koelkast.


DRIE TROEVEN IN ÉÉN

Waarom kiezen voor
een premium vlaaimix?

Dat is kiezen voor
beleving.

De allereerste vlaaipoedermix volgens authentieke streekreceptuur die snel, en met eenvoudige handelingen, klaar is om te bakken en serveren naar een vorm of ontwerp van jouw keuze.

Kiezen voor
gemak.

De bereiding vereist geen extra ingrediënten buiten kraantjeswater, is klaar in een handomdraai, maakt minimaal gebruik van keukentools en vermindert zo jouw kostbare winkel-, vaatwas- en oventijd.

En kiezen voor
authenticiteit.

Het bakpoeder werd tot op de korrel gebaseerd op een Gents familierecept, bevat Oost-Vlaamse ingrediënten van traditionele makelij en wordt geproduceerd op Vlaamse bodem om jou een authentiek Belgisch product te garanderen.

BELEEF ONZE MIX

De regie van het bakmoment bepalen gebruikers zelf

EEN MIX VAN BAKPLEZIER

Authenticiteit,
gemak en beleving

De eerste vlaaimix ooit. Inclusief alle troeven.

Voordelen voor de makers
  • Belgisch folkloreproduct volgens authentiek recept
  • Geen extra producten noch kosten, enkel water toevoegen
  • Minimale inspanningen omdat de binding niet tijdens opkloppen gebeurt
  • De tijd van het traditionele maakproces werd gehalveerd
  • Een bakkom, mengkom en garde zijn de enige benodigde werktools
  • Het bakproces in de oven garandeert een egale textuur
Taken die de bakker zélf doet
  • Enkel kraantjeswater toevoegen en een minimaal aantal keukentools verzamelen
  • Kiezen uit één van de verschillende bak- en bereidingswijzen
  • Persoonlijke uitstraling aan het dessert geven met een creatieve topping of leuk dessertbord
  • De mengkom smakelijk uitlepelen en de weinige afwas doen


© 1920-2024 FLAN DE GAND. Traditional flan dessert from Ghent artisanally manufactured with Belgian gingerbread and speculoos. With the support and cooperation of the city of Ghent. Flan de Gand is a registered European trademark. Produced in Belgium by GEEQO B.V, Hubert Frère-Orbanlaan 484, 9000 Ghent. Supervised by the Belgian Federal Agency for the Safety of the Food Chain. Member of Unizo, Bakers Flanders, Gentmade and the Ghent culinary council committee. Disclaimer and privacy policy.