DE KOERS VAN BAKVLAAI

Van dorpsgeheim tot culinair erfgoedconcept

Een echte flandrien geeft alles tot hij over de streep komt, puur op karakter en met volle goesting. Net zoals wij. Flan de Gand ® herverpakt de traditionele maak- en smaakbeleving van Gentse vlaai in een hedendaags dessertverhaal voor doe-het-zelf-bakkers, restaurateurs, hotellerie en vakpatissiers. We vinden onze passie en energie in de overgeleverde familiememoires van onze voorouders, verbinding met de geboortestad en ontembare zin om culinair te ondernemen. En dit credo mag je letterlijk nemen. De receptuur vindt haar oorsprong namelijk in een mondeling overgeleverd vlaairecept dat onze grootmoeder, tijdens de dorpskermissen in de roaring twenties van vorige eeuw, reeds traditioneel bereidde voor de ganse familie en liefhebbende buurtproevers. Intussen geniet vlaai sinds enkele jaren een welverdiende erkenning als Gents authentiek streekproduct. Maar dit verhaal gaat verder.

GENTSE BAKKERIJ STEVENS
De trots van twee eeuwen kwalitatief bakmanschap

Onze aanverwante voorouders startten in het jaar 1825 een pré-Belgisch bakkersverhaal met de klein-industriële productie van ambachtelijke bakrecepten, opgebouwd volgens specifieke productieprocessen en authentieke bereidingstechnieken. Momenteel is de zesde generatie nakomelingen aan zet om deze familiegetrouwe traditie verder te eren met respect voor het verleden en volle goesting in de toekomst. Met Flan de Gand ® brengen we alvast twee rijke familiegeschiedenissen bij elkaar en kijken we, als producent van Gentse vlaaibakmixen, met dubbele trots het tweehonderdjarig bestaan van onze bakkersroots tegemoet.

Bekijk onze
videoclip.

INTERVIEW MET DE EIGENAAR
FAMILIEVENNOOTSCHAP GEEQO

DE GENTSE VLAAICOMPANIE

Geeqo is de producent van Flan de Gand ® en maakt Belgische kwaliteitsvolle en iconische vlaaiproducten volgens authentieke Gentse receptuur met lokale ingrediënten. We werken met respect voor het verleden aan oplossingsgerichte producten, smakelijke verhalen en nieuwe belevingen voor onze fans van flans. Met de vlaaibakmixen willen we zowel particuliere als professionele dessertchefs inspireren in hun honger naar originele zelfbak- en smaakbelevingen. We geven de regie van het bakken terug aan onze klanten en richten de focus hierbij zowel op nostalgische bakemoties als hedeneeuwse behoefteveranderingen bij onze co-makers. We doen daarom niet enkel aan denken in ‘blisters’ en dagen onszelf iedere dag uit om een appetijtelijk verhaal te schrijven vol geluk en gemak voor onze binnen- en buitenlandse eindgebruikers.

We willen de erfgoedwaarde van Gentse vlaaitradities uitdragen en de innovatieve baktoepassingen ervan verder exploreren en verankeren binnen ons aanbod.
M. STEVENS
MERKFILOSOFIE

Herbedenker en co-maker van Gentse vlaai

Eenvoudig ontwerp-het-zelf dessert voor alle leeftijden.

Onze doe-het-zelf blisters helpen fans van flans om een ingewikkeld authentiek en tijdrovend lekker recept nog leuker te maken. Door in te zetten op comfort, creativiteit en toegankelijkheid. Inspiratietips inbegrepen.

Belgisch folkloreproduct met kwaliteitsingrediënten.

Flan de Gand ® brengt een eeuwenoude desserttraditie met Gentse roots tot op jouw bord. De zorgvuldige keuze voor traditionele en regionale ingrediënten vormen de basis voor onze smaakvolle blisters.

Minimale ecologische voetafdruk van productie tot bereiding.

Door het gebruik van ingrediënten uit België, een lokale productie, upcyclen van restgrondstoffen en energiebewuste bereidingsinstructies maken we de ecologische impact van ons product zo klein en groen mogelijk.© 1920-2024 FLAN DE GAND. Traditional flan dessert from Ghent artisanally manufactured with Belgian gingerbread and speculoos. With the support and cooperation of the city of Ghent. Flan de Gand is a registered European trademark. Produced in Belgium by GEEQO B.V, Hubert Frère-Orbanlaan 484, 9000 Ghent. Supervised by the Belgian Federal Agency for the Safety of the Food Chain. Member of Unizo, Bakers Flanders, Gentmade and the Ghent culinary council committee. Disclaimer and privacy policy.